Boomverzorging

Bomen snoeien

Onderhoud aan bomen is vaak onmisbaar. Door bomen vanaf de aanplant te verzorgen en te begeleiden kan een boom uitgroeien tot een gezonde volwassen boom.

Ook volwassen bomen hebben snoei nodig om er voor te zorgen dat de boom veilig blijft voor de omgeving, in een goede vorm kan blijven groeien, om dode en overhangende takken te verwijderen of het knotten van knotbomen en het snoeien van leibomen.

Interesse in de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bomen kappen

Op alle denkbare locaties kunnen wij bomen kappen. Van een enkele boom in een voor of achtertuin bij een particulier tot een grote hoeveelheid bomen bij een bedrijf. Omdat elke situatie een andere aanpak vereist brengen we van te voren de beste methode in kaart:

Bomen vellen: Deze methode wordt alleen gebruikt als er voldoende valruimte beschikbaar is. De boom wordt in één keer bij de grond omgezaagd.

Klimtechniek: Deze methode wordt met name gebruikt bij bomen waar een beperkte ruimte onder de boom is. De boom kan dan deel voor deel worden uitgekleed en de takken laten we indien nodig aan een vangtouw langzaam  zakken.

Hoogwerker: Indien er voldoende ruimte rondom de boom is kunnen we met een hoogwerker de boom in stukken verwijderen. Vaak word deze methode gebruikt bij zeer grote bomen of indien er een groot aantal bomen gekapt moeten worden.

Telekraan: Deze methode wordt met name voor moeilijk bereikbare plaatsen gebruikt. Met behulp van de kraan wordt de boom in zijn geheel of in delen verwijderd. Vervolgens wordt de boom op de grond verder afgebroken.

Bomen planten

Wij hebben ruime ervaring met het leveren en planten van alle soorten beplanting. Tegen een aantrekkelijke prijs worden de bomen, heesters en vaste planten rechtstreeks vanaf de kweker geleverd. Interesse in de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.